Pomirenje dve Koreje: Ali pazite šta im poklanjate!

Najveća delegacija koja je ikada iz Severne Koreje prešla u Južnu Koreju stići će na Zimske olimpijske igre koje 9. februara počinju u toj zemlji.

U delegaciji od 500 Severnokorejaca biće samo 10 sportista.

Svi oni će biti smešteni u posebnom hotelu, a ukupne troškove boravka snosiće domaćin Južna Koreja.

Kako sa lica mesta javlja ruska državna televizija, južnokorejski organizatori su upozoreni da vode računa koje poklone daju gostima iz Severne Koreje kako ne bi prekršili sankcije pod kojima je ta zemlja.

Dve Koreje su takodje dogovorile da za vreme Zimske olimpijade nastupi orkestar iz Severne Koreje sa 140 članova. Navodno se razmatra i mogućnost nastupa u Južnoj Koreji severnokorejskog rok benda Moranbong. Problem: dame ne samo da su sve vojnici nego čak i u inostranstvu nastupaju u vojnim uniformama.

Pregovori medju dve Koreje nastavljaju se 17. januara.

A posle katastrofalnog incidenta na Havajima, čuju se i u SAD glasovi koji pozivaju američkog predsednika Donalda Trampa da sedne za pregovarački što s severnokorejskim liderom Kim Džong Unom.

Greškom lokalnog službenika stanovnici Havaja su preživeli 38 minuta panike pošto su obavešteni o severnokorejskom nuklearnom napadu. Navodno je severnokorejskoj nuklearnoj raketi dovoljno 12 minuta da stigne do Havaja. Triput više vremena je trebalo da gradjani Havaja budu obavešteni da je uzbuna lažna i izazvana pritiskom na pogrešno dugme jer u programu dugmeta za opoziv nema.

Za vreme celog dogadjaja na Havajima se nalazio i poznati glumac Džim Keri koji se, prema sopstvenom svedočenju, takodje bio oprostio od života.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com