Izbori u Beogradu 4. marta

Izbori za Skupštinu grada Beograda biće održani 4. marta, odlučila je predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković.

Na ovim izborima očito je najintrigantnije pitanje ličnosti budućeg gradonačelnika glavnog grada.

Srpska napredna stranka poslala je političkim konkurentima snažan izazov stavljajući na prvo mesto svoje izborne liste uglednog dečjeg lekara Zorana Radojičića. Predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić je u emisiji Oko intervju (RTS) ostavio bez odgovora pitanje da li stavljanje Radojičića na prvo mesto beogradske liste znači da će direktor Dečje klinike u Tiršovoj biti i beogradski gradonačelnik. Mediji su Radojičića odmah predstavili kao vidjenog za gradonačelnika.

Izborom dečjeg lekara za prvo mesto beogradske liste svoje stranke, Vučić je odlično odgovorio na nekoliko aktuelnih izazova: demografski, jer deca su naša budućnost a njih je sve manje te se ovim potvrdjuje nužna briga, pa politički, ovim se uspešno briše velika brljotina Siniše Malog oko razvoda i borbe za decu. Da ne dodajemo emotivni momenat: koliko je Beogradjana zahvalno za zdravlje svoje dece upravo doktoru Radojičiću?

Ali odluka samog Radojičića da prihvati mesto gradonačelnika bila bi iznenadjenje za njegove pacijente i njihove roditelje. Odluka bi možda dobro činila želji profesora da Beograd dobije novu dečju kliniku, ali bi ipak bilo iznenadjenje da lekar koji se bavi razvojem programa presadjivanja jetre kod dece da prednost rešavanju komunalnih problema grada Beograda.

U svakom slučaju ostali zasad poznati pretendenti na mesto prvog čoveka Beograda imaće muke da izadju na kraj s efektima ovog tek mogućeg iznenadjenja.

Zasad se zna da SPS kao svog gradonačelnika vidi Aleksandra Antića, a kandidaturi su najavili i Dragan Djilas i Aleksandar Šapić…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com