Predsednik Vučević razmišlja : Ime mandatara za 7 do 10 dana

Predsednistvo Srpske napredne stranke odlučilo je da kandidat te stranke za gradonačelnika Beograda bude Aleksandar Šapić, a kandidat za predsednika Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić.

Šapić je trenutno predsednik Privremenog organa Grada Beograda, a do gradskih izbora održanih 17.decembra 2023.godine bio je gradonačelnik glavnog grada. Beogradjani idu na nove izbore pošto u zakonskom roku nije konstituisana Skupština grada.

Ana Brnabić je od 2017.godine bila na funkciji predsednice Vlade Republike Srbije.

Posle sednice Predsednistva SNS novinarima se obratio predsednik te stranke Miloš Vučević.

S ponosom mogu da kažem da smo sve što smo danas radili i pripremali, radili u koordinaciji s predsednikom Republike, kao tim. Mi se toga ne stidimo, niti ćemo se stideti, rekao je Vučević i prepustio Aleksandru Vučiću da on kaže šta se stranka, čiji je Vučević predsednik, dogovorila.

„Mi smo izabrali danas kandidata za gradonačelnika, kandidata za predsednika Narodne skupštine, a za mandatara je predsednik Vučević predložio 7 do 10 dana da sačekamo, pa ćemo onda izaći i sa tom kandidaturom“, rekao je predsednik Vučić.

Izbori sa 250 poslanika Narodne skupštine Republike Srbije održani su 17.decembra 2023.godine.Izborna lista Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane osvojila je 129 mandata.

Jedna od najtežih primedbi Medjunarodne posmatračke misije (OEBS, Savet Evrope, Evropski parlament) na tim izborima bila je da je njima „iako tehnički dobro sprovedenim i uz davanje mogućnosti biračima da izaberu izmedju političkih alternativa, dominiralo odlučujuće učešće predsednika koje je, uz sistemske prednosti vladajuće partije, kreiralo nepravedne uslove“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com