Potpisan ugovor za izgradnju pristupa železničkoj stanici Prokop

Ugovor za izgradnju saobraćajnice sa infrastrukturom i mostovskom konstrukcijom za pristup železničkoj stanici Prokop potpisan je sa grupom izvođača koju predvodi Strabag, a radovi će početi u narednih mesec dana, izjavio je za Beoinfo gradski menadžer Goran Vesić.

Prokop

„Nakon pribavljanja neophodnih bankarskih garancija i odgovarajućih polisa osiguranja radovi mogu da počnu. Izgradnja pristupne saobraćajnice trajaće do maja sledeće godine, a vrednost ugovorenih radova je 380 miliona dinara. Radovima će se povezati gornji trg stanice sa postojećom saobraćajnom mrežom i javnim gradskim prevozom. Tom saobraćajnicom predviđen je prolazak linija gradskog prevoza koje će omogućiti vezu javnog saobraćaja sa svim delovima grada. Ona će omogućiti i pristup novoj glavnoj železničkoj stanici u Beogradu i predstavljaće deo unapređenja funkcije prijema i otpreme putnika prema normama i standardima“, naglasio je Vesić.

Prema njegovim rečima, projektom je predviđena saobraćajnica sa infrastrukturom sa po dve kolovozne trake dužine oko 770 metara i razdelnim pojasom, sa obostranim pešačkim stazama, osim na delu uključenja u Bulevar kneza Aleksandra, gde su trotoari sa jedne strane.

„Na saobraćajnici je predviđena i izgradnja mostovske konstrukcije dužine 145 metara, sa pet raspona, kao i potporni zidovi. Biće izgrađeno 1.500 metara kanalizacione mreže, oko 560 metara vodovoda, 26 parking mesta i dva stajališta javnog prevoza. Ulica Dragana Mancea biće rekonstruisana u dužini od 160 metara. U smeru od Bulevara kneza Aleksandra ka železničkoj stanici „Prokop” biće izgrađena pešačko-biciklistička staza u dužini od 200 metara i širine tri metra“, precizirao je Vesić.

Osim izrade potpornih zidova i mostovske konstrukcije, dodao je gradski menadžer, značajan deo predstavlja i uređenje saobraćajnog prolaza ispod Bulevara kneza Aleksandra, kojim će se prilaziti železničkoj stanici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com