Nevreme u Požegi pričinilo štetu od 46 miliona dinara

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je danas da do sada procenjena šteta od nevremena na poljoprivrednim kulturama, ekonomskim objektima i stambenim zgradama u Požegi iznosi 46 miliona dinara.
Požega
Marić je istakao da šteta na poljoprivrednim kulturama iznosi 21 milion dinara, na ekonomskim objektima 11 miliona dinara, a na stambenim zgradama 14 miliona dinara.
On je dodao da je procena štete u ostalim opštinama zapadne Srbije, koje je pogodilo nevreme, još uvek u toku, uz naglasak da su opštinski štabovi na vreme bili obavešteni o nevremenu, ali da se nije mogao sprečiti nastanak štete.
Najvažnije je da se sačuvaju ljudski životi i u tome uspevamo. Situacija na terenu sada je stabilna, u toku je procena šrete. Razmatra se u kojoj meri lokalne samouprave mogu da pomognu u njenom saniranju, a ukoliko ne mogu postoji telo Vlade Srbije koje se time bavi, ukazao je Marić.
On je podsetio na to da je prevencija uslov da se spreče veće štete i ljudske žrtve, uz napomenu da u Srbiji na tome treba najviše raditi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com