Powered by Saša Radulović: Republikanci postaju parlamentarna stranka!

Politička preletanja u Srbiji su već toliko postala uobičajena da maltene svakog jutra treba proveravati da li je, izmislimo političara, Miloš Milošević i dalje, izmislimo stranku, član Partije političara Srbije.

Tako smo i došli do situacije da Republikanska stranka Nikole Sandulovića postane parlamentarna stranka u Srbiji. Bez izbora, naravno.

O čemu je reč?

Miloš Bošković, dosadašnji poslanik Pokreta Dosta je bilo (DJB), danas je podneo ostavku na mesto poslanika, objavio je DJB. Umesto njega u parlament će ući 18. na izbornoj listi DJB – Nada Kostić.

Temeljnom proverom Kostićeve, portal Ekonomske Vesti došao je do zaključka da se radi o istoj Nadi Kostić, članice ili simpatizerke Republikanske stranke.

Ista Nada Kostić, profesor Medicinskog fakulteta, bila je na 12. mesto izborne lise Republikanske stranke za nedavno održane lokalne izbore u Beogradu. Na tim izborima Republikanci su dobili 1.108 glasova, odnosno 0,14 odsto. Znači, Kostićeva je bila miljama daleko od odborničkog mesta u Beogradu, ali će zato sada postati narodna poslanica.

Nada Kostić, endokrinolog, od 2013. godine je redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu, a u periodu od 2000. do 2013. godine je bila vanredni profesor. Bila je i direktorka KBC Dragiša Mišović u periodu od 2001. do 2003. godine.

Na predsedničkim izborima u Srbiji 2002. godine bila je najavljena kao kandidat Demohrišćanske stranke Srbije (DHSS).

Kostićeva je 2016. godine istupila iz Pokreta Dosta je bilo nakon “potpisivanja izjava o principima” za koje je u izjavi za Danas ocenila da više liče na totalitarne režime nego demokratske.

Trenutno je odbornica, izabrana na listi DJB, u opštini Stari grad. Mediji su tvrdili da je nakon odlaska iz DJB-a pristupila odborničkoj grupi Čuvari starog grada – Demokratska stranka.

Nada Kostić je bila ministarka zdravlja u prelaznoj Vladi Srbije 2000. godine i to kao članica Demokratske stranke Srbije (DSS).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com