Predao se i poslednji borac iz Azovstalji

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da se danas predao i poslednji ukrajinski borac iz čeličane Azovstalj i da je tako Marijupolj prešao pod potpunu rusku kontrolu.

Prema podacima tog Ministarstva, u rusko zarobljeništvo od 16.maja je dopalo 2439 ukrajinskih boraca iz čeličane Azovstalj, koja  je bila poslednja tačka ukrajinskog otpora u Marijupolju, gradu koji zapadni mediji opisuju kao neobično strateški važan.

Ministarstvo odbrane Rusije  objavilo je video na kome se prikazuje izlazak „poslednjih ukrajinskih nacionalista iz grupe Azov“, prenosi TASS.

Na tom videu je prikazano kako ruski vojnici pregledaju lične stvari pripadnika grupacije Azov i kontrolišu da li oni poseduju karakteristične tetovaže, izveštava ta Agencija.

Zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Ukrajine general major Igor Konašenkov izjavio je da su „komandanta  nacista puka Azov sa teritorije fabrike morali da izvezu u blindiranom autimobilu“ zbog mržnje Marijupoljaca i želje gradjana da se sa njim obračunaju zbog mnogobrojnih zverstava“.

O predaji komandira puka „Azov“ Denisa Prokopenka ranije je na kanalu Telegram izvestila ruska novinarka Irina Kuksenkova, a prenela je strana.ua.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com