Prof. Ševarlić zamolio Aleksandra Martinovića da mu ne stavlja metu na čelu

Umesto Vlade Srbije, kojoj je pitanje uputio prof. Miladin Ševarlić, više puta je u Narodnoj skupštini odgovarao poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović, tako da se stekao utisak da se on kandiduje za novog ministra za finansije.

Profesor Ševarlić je postavio pitanje: Da li je tačna javno izneta tvrdnja bivšeg ministra unutrašnjih poslova Austrije Herberta Kikla da je Srbija sa Austrijom potpisala ugovor o preuzimaju migranata kojima Austrija uskrati pravo na azil, a nije u mogućnosti da ih vrati u matičnu zemlju.

Martinović je podučavao profesora o čemu bi trebalo da govori i od koga bi trebalo da se ogradi, a onda je izvukao navodno sutrašnju naslovnu stranu jednih nedeljnih novina i, na koncu, insinuirao kako profesor Ševarlić podržava one koji hoće od Srbije da naprave Boliviju, u kojoj se ljudi ubijaju po ulicama,da unište sve što je dobro u Srbiji i koji pozivaju na ubistvo Aleksandra Vučića.

Poslanik prof. Miladin Ševarlić je više puta zamolio da mu se ne stavlja meta na čelo i da ga Martinović ne zloupotrebljava u svom obračunu sa svojim političkim protivnicima, ali njegovoj molbi nije udovoljeno.

A predsedavajuća Narodnom skupštinom Maja Gojković je sela u klupe da bi podržala Martinovića i postavila pitanje baš Ševarliću da li podržava naslovnu stranu jednog nedeljnika na kojoj je, rekla je ona, veliki snajper uperen pravo u srce predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Ona je rekla da Ševarlić priča šta stigne, a treba samo sa Da ili Ne da odgovori na pitanje koje mu je postavljeno.

Na pitanje da li je Srbija potpisala onaj ugovor, o kome je govorio Kikl, nije odgovoreno.

Ministar finansija Siniša Mali je rekao da je za migrante u republičkom budžetu za 2020. godinu predvidjeno 5 106 000 000 dinara ili 9,4% manje nego ove godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com