Proizvodjači automobila se pripremaju na trgovinski rat: VW-u manje, BMW-u više carine za Kinu

Nemačka kompsnija Folksvagen (VW) 48% izvoza realizuje na kineskom tržištu, a od 1. jula će u tom poslu uživati sniženje carina sa 25% na 15%.

Ocenjuje se da su kupci na kineskom tržištu u prvoj polovini ove godine bili uzdržani s kupovinama u očekivanju ovog pojeftinjenja, pa kompanija očekuje da će rast prodaja tokom prve polovine godine od 6% u drugoj polovini godine biti povećan.

Tokom prve polovine ove godine, Folksvagen je ukupno prodao 3,12 miliona automobila što je rast od 6,3%.

Kupci automobila kompanije BMW u Kini ne mogu da računaju sa carinskim pogodnostima koje čekaju kupci VW-a. Ova kompanija u svom pogonu u Južnoj Karolini proizvodi u Kini omiljena terenska vozila kategorija X, a na uvoz iz Amerike u Kinu u petak su carine povećane. Zato je kompanija u petak najavila mogućnost povećanja cena svojih automobila na kineskom tržištu. BMW je iz pogona u Južnoj Karolini prošle godine prodao 100.000 terenskih vozila.

Za razliku od BMW-a, Daimler je deoničarima stavio u izgled smanjenu dobit jer, zaključio je menadžment kompanije, ne može se na kupce prebaciti baš ceo trošak povećanja kineskih carina na automobile koje kompanija proizvodi u pogonima u Americi.

Ford je u petak objavio da mu je prvo polugodište ove godine bilo najgore otkako je kompanija ušla na kinesko tržište 2001. godine. Dakle, pre nego što su nove kineske carine stupile na snagu prodaje u prvom polugodištu ove godine za 28% su slabije nego u prvom polugodištu 2017. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com