Za šta se Donald Tramp pripremao celog života

Američki predsednik Donald Tramp povodom toga što mnogi u Americi, i ne samo Americi, na njegov za 16. jul najavljeni susret s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom javno negoduju, pred svojim je pristalicama ove nedelje izlagao: “Kažu da je Vladimir Putin za taj susret spreman, ali je, kažu, pitanje da li sam spreman ja?”

„Jesam. Za taj se susret ja spremam ceo život“, rekao je američki predsednik.

Medjutim, ruska strana je odjednom puna rezervi prema ovom susretu.

U vidu njegovog uigravanja, posle posete Moskvi osam republikanskih parlamentaraca, američka strana je predložila, rekao je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov, da se sastanu ministri spoljnih poslova dve države. Ruska strana se složila.

Onda je stiglo obaveštenje Stejt departmenta, rekao je Lavrov, da državni sekretar SAD Majk Pompeo ima napregnut raspored obaveza ovih dana. Pa su taj susret Amerikanci otkazali.

Što je pobudilo ogromnu sumnjičavost ruske strane. Komentatori na ruskoj državnoj televiziji učestalo su počeli da tvrde da predstojeći susret nije ni od kakvog interesa Vladimiru Putinu – dogovoriti se o ukidanju sankcija neće, i uopšte Tramp Putinu nema šta da ponudi, nego se s njim sastaje da bi nešto dobio, da prikupi neki politički poen pred jesenje izbore za Kongres. Za to će morati da se, sa tog susreta, vrati sa nekim uspehom. Ruski komentatori veruju da se o Siriji nema šta dogovarati – odande će se pre ili kasnije povući i Amerikanci i Iranci. Ali novi sporazum o razoružanju?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com