Prolom banja: Spremni da kupimo Kuršumlijsku banju

Generalni direktor i suvlasnik Planinke iz Kuršumlije Radovan Raičević rekao je za Ekonomske Vesti da je ta firma spremna da kupi Kuršumlijsku banja, ali čeka da „to javno izadje na prodaju i da onda izadjemo sa svojim mogućnostima“.

„Tačno je da mi razgovaramo oko tih mogućnosti. Dakle, mi jesmo zainteresovani, pošto je Kuršumlijska banja nekad bila deo Planinke, pa tu ima i emotivnih i ekonomskih razloga”, kaže Raičević.

„Taj razgovor realno zavisi od države, oni treba da se dogovore. To je neka dilema oko vlasništva kod njih, ne kod nas“, dodaje Raičević.

Kuršumlijska banja je u vlasništvu PIO fonda, podseća Raičević, i PIO ima neke razgovore sa državom vezane, verovatno, za sudbinu svih banja u Srbiji, pretpostavlja on.

„Mi jednostavno nemamo dalje informacije nego čekamo dalje šta će da se desi”, kaže Raičević.

On kaže da je Kuršumlijska banja u vrlo lošem stanju i mada je to objekat velike površine, 16.500 m2, njegova jedina vrednost su zidovi izgradjeni 80-ih godina.

„Realna vrednost Kuršumlijske banje su lep ambijent i topli izvori. To je ono što je stvarno vredno i na osnovu čega se sve i razvijamo. Inače, postoje stari i sadašnji objekti. Stari su nikakvi, a sadašnjim je potrebna kompletna rekonstrukcija, prokišnjavaju, prozori, kompletna instalacija, sve mora da se menja. Nema ništa od inventara, odneli su radnici valjda po nekim dugovima. Tako da su to samo zidovi“, ističe Raičević.

U objektima Kuršumlijske banje nema radnika, a da li ona još funkcioniše kao pravno lice, Raičević ne zna.

Na pitanje koliko procenjuje da bi trebalo uložiti u Kuršumlijsku banju da bi opet mogla da primi goste, Raičević kaže: „Mi jesmo pravili neke grube procene, ali ja ne bih mogao da govorim. Pitali su me i oni, kad smo razgovarali. Ja, ne mogu da procenim. Ne da krijem informaciju, nego sve zavisi kako ćemo strategijski nastupimo. Ako saniramo, pa krenemo brzo da radimo, gledaćemo da bude što manje. Ako hoćemo dugoročno, da to bude pravo, onda će trebati mnogo više“, kaže Raičević.

Raičević kaže da je Planinka „izričito zainteresovana samo za kupovinu“, a ne za neke druge opcije.

„Zato što smo mi i sada društvo sa mnogo vlasnika, ne bismo realno da širimo vlasništvo i odnose“, kaže Raičević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com