Prva procena: Koliko ce fudbal doprineti ruskom rastu

Centralna banka Rusije( na slici guvernerka Elvira Nabuilina) je izračunala da će Svetsko prvenstvo u fudbalu doprineti rasti ruskog BDPa u drugom kvartalu ove visine sa skromnih 0,1-0,2 procentna poena.

Potrošnja navijača podići će nešto inflaciju sa sadašnjih 2,4% na godišnjih 4%, procenjuje Centralna banka Rusije, a uticaj na kurs rublja biće, zbog potrošnje ruskih turista u inostranstvu, uglavnom neutralan

Rast ruske ekonomije u drugom i trećem kvartalu ove godine, procenila je centralna banka Rusije, kretaće se u intervalu 1,1-1,6%.

Skroman doprinos mundijala ruskoj ekonomiji , smatraju ekonomisti -sagovornici ruskih medija, razumljiv je s obzirom da se radi o velikoj ekonomiji- 1300 milijardi dolara je ukupna vrednost ruskog BDP.

Nije nikakva tajna da su najveća očekivanja od Svetskog prvenstva u fudbalu u oblasti PR-a Rusije kao otvorene i gostoljubive države nasuprot  predstavi koju o njoj pravi zapadna propaganda kao o „opsednutoj tvrdjavi“, kako je rekao jedan sagovornik ruskog lista Vzgljad.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com