Visa: Navijači će preko kartica potrošiti 15-25 milijardi rubalja

Kompanija Visa, partner Fifa na Svetskom prvenstvu u fudbalu, objavila je da su strani navijači tokom prvih pet dana tog takmičenja plaćanjem karticama potrošili 2,5 milijardi rubalja.Najviše je, prenose ovu računicu ruski mediji, potrošeno u Moskvi (1,7 milijardu rubalja- 26,9 miliona $) , pa u StPeterburgu ( 0,509 milijardi rubalja-8 miliona $).

Iako se fudbalska reprezentavija SAD nije plasirala na Svetsko prvenstvo u fudbalu, Fifa je ranije saopstila da su Amerikanci najbrojniji inostrani navijači u Rusiji, pa su tokom prvih pet dana prvenstva najviše i potrošili, prema izveštaju Fifa.Za Amerikancima slede Kinezi, pa Meksikanci.

Strani navijači su tokom prvih pet dana najviše potrošili na luksuznu robu ( prosečno 23 000 rubalja), hotel ( prosečno 15 000 rubalja), pa na odeću( prosečno 8000 rubalja).

Na stadionima su na jelo, piće i suvenire navijači prosečno trošili po 1682 rublje.Najviše su potrošili na moskovskom stadionu Lužnjiki ( svečano otvaranje je bilo hit) – za pet dana140 miliona rubalja.Od ove sume pola su potrošili strani navijači.

Ruski navijači su za jelo i piće ukupno  potrošili dvaput više od stranih, ali je prosečni račun inostranog navijaca bio 1,5 puta veći nego račun ruskog navijača.

Kompanija Visa procenjuje da će tokom celog Svetskog prvenstva u fudbalu, strani navijači potrošiti izmedju 15-25 milijardi rubalja.Uz upozorenje da navijači najviše troše prvih dana, a onda potrošnja opada .

Ruski analitičari procenjuju da se 30-50 % plaćanja obavlja Visa karticom, te da bi ukupna potrošnja stranih navijača za vreme Svetskog prvenstva u fudbalu mogla da se kreće oko sume od 100 milijardi rubalja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com