Prvi predsednik stigao u Sarajevo

Uz velike mere bezbednosti, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan stigao je u Sarajevo gde učestvuje na 6. kongresu Unije turskih evropskih demokrata.

Ovaj skup, koji u stvari predstavlja Erdoganov predizborni skup medju turskom evropskom dijasporom, održava se u sarajevskoj dvorani „Huan Antonio Samaran“ na Zetri.

Skup je počeo u 11 sati, a organizatori su prijavili lokalnoj policiji da će, uz učešće izmedju 10.000 i 15.000 ljudi, trajati do 19 sati.

Pre nastupa na skupu, turski predsednik se sastao s članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, koji ga je sačekao pred Predsedništvom BiH.

Hrvatski član Predsedništva BiH Dragan Čović za HRT je izjavio da je iz medija saznao za predizborni skup na kome učestvuje turski predsednik, da, dakle, Predsedništvo BiH nije domaćin Erdoganu. On je izrazio nadu da će sve proteći u redu.

Dnevni avaz navodi da je Erdogan u radnoj poseti tokom koje će biti potpisano i Pismo o namerama o izgradnji autoputa Sarajevo- Beograd, izgradnju bi trebalo da finansira Turska.Sa Erdoganom je u Sarajevo stigla delegacija turskih ministara.

Nikola Špirić, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH drugačijeg je mišljenja od Čovića.

„I kada ne bi izgovorio nijednu reč, njegov dolazak šalje najmanje tri poruke – jednu za Bošnjake, drugu za Srbe i Hrvate i treću za Evropljane. Kakvu će poruku poslati Erdogan iz BiH, ostaje da čujemo, ali teško da će doprineti i integraciji ove sve podeljenije zemlje, kakve god bile“, rekao je Špirić, a prenosi Dnevni avaz.

Izbori u Turskoj održavaju se 24. juna, a u BiH najesen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com