Putin : Bajden je više po meri Rusije nego Tramp!

Predsednik Rusije Vladimir Putin mnogo se poslednjih dana izjašnjavao o kvalitetu i moći američkih predsednika.

Prvo se u intervjuu američkom novinaru Takeru Karlsonu usprotivio u Americi raširenim predstavama o bivšem američkom predsedniku Džordžu Bušu mlađem kao osobi koja ne shvata baš mnogo toga.

„Uveravam vas da to nije tako… On nije gori od bilo kog američkog ili ruskog, ili evropskog političara. Uveravam vas, on je znao šta radi, koliko i drugi, rekao je Putin u postkarlsonovskom intervjuu sa kremaljskim novinarem Pavlom Zarubinom.

I iako je tom prilikom ocenio da „stvar nije u ličnosti [američkog] lidera nego u raspoloženju [američkih] elita“, Putin je na direktno pitanje Zarubina odgovorio da bi za Rusiju bilo bolje da na predsedničkim izborima u SAD pobedi Bajden!

„On je čovek iskusniji, predvidiviji, on je političar starog formata“,rekao je Putin citiran na sajtu Kremlja.

On je pre toga tvrdio da je postavljanje pitanja zdravlja Bajdena i njegove sposobnosti da izdrži još jedan predsednički mandat, samo posledica zahuktavanja unutarpolitičke kampanje, predizborne kampanje,koja zadobija sve oštrije forme.

„Slušajte, kad sam se sreo s Bajdenom u Švajcarskoj, to je, istina, bilo pre nekoliko godina, tri godine, ali i tada su govorili kako je on nesposoban. Ništa nalik tome ja nisam video. A da, on je pogledao u svoje papire.Ja sam, pošteno govoreći, pogledao u svoje. Ništa u tome nema. A to što je on negde, izlazeći iz helikoptera, udario glavom u taj helikopter, a ko od nas nije negde udario glavom neka prvi baci kamen, branio je ruski predsednik Vladimir Putin svog američkog kolegu.

Za to vreme u SAD, traje predizbornih obračun glavnih kandidata u kome su Rusija i Putin visoko pozicionirani.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com