Putin i Lavrov se izvinili Vučiću zbog posta Zaharove

Dmitrij Peskov, pres sekretar ruskog predsednika Vladimira Putina, potvrdio je ruskim medijima da se njegov šef tokom telefonskog razgovora 10. septembra izvinio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog posta Marije Zaharove, zvanične predstavnice Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Razgovor je obavljen na inicijativu Srbije.

Da je dobio izvinjenje i od predsednika Rusije, a 6. septembra i od šefa Marije Zaharove, ruskog ministra inostranih poslova Sergeja Lavrova, Vučić je objavio u intervjuu RTS-u u četvrtak uveče.

„Meni se Putin i Lavrov nisu nikad ni zašta izvinjavali, a zbog Zaharove jesu. Pritom, ja to kao vaspitan čovek nisam spomenuo“, rekao je Vučić.

Posle susreta Aleksandar Vučić – Donald Tramp u Vašingtonu, Marija Zaharova je sliku predsednika Srbije objavila na svom Fejsbuk profilu uz sliku scene iz filma „Niske strasti“ u kojoj Šeron Stoun saslušavaju u policiji.

Vučiću se izvinila i sama Zaharova. Nju je, medjutim, juče podržao poznati ruski političar Vladimir Žirinovski. On smatra da Zaharova nije ništa kriva nego loš protokol predsednika Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com