Putin o Kremaljskom izveštaju SAD: Pas laje, karavani prolaze

Reakcije su burne u Moskvi na noćašnju objavu Kremaljskog izveštaja Ministarstva finansija SAD, u kome je poimence pobrojano celo rusko rukovodstvo – Dmitrij Medvedev, Sergej Lavrov, Sergej Šojgu, ali ne i Vladimir Putin i Elvira Nabiulina.

Na čelu s Genadijem Zjuganovim, ruski političari su zaključili da se radi o objavi rata budući da se Kremaljski izveštaj oslanja na američki zakon iz avgusta uperen protiv neprijatelja Amerike.

Na spisku se nalazi 114 članova ruske administracije i direktora javnih preduzeća (Igor Sečin – Rosnjeft, Aleksej Miler – Gasprom) i 96 oligarha (Ališer Usmanov, Roman Abramovič).

Pljusak ideja o ruskom odgovoru, prekratio je danas ruski predsednik Vladimir Putin porukom da treba više brinuti o samom sebi: baviti se svojom ekonomijom, poljoprivredom, odbrambenom sposobnošću…

Jer, „pas laje, karavani prolaze“, rekao je Putin.

Ranije je pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov, koji se i sam nalazi na spisku, izjavio da je „de facto cela ta grupa osoba označena kao neprijatelji Amerike“ i da taj izveštaj nesumnjivo može naneti štetu imidžu biznismena i političara, koji su se na spisku našli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com