Putin o ruskom oružju: Niko nas nije slušao, slušajte nas sad

Ruski predsednik Vladimir Putin održao je svoje tradicionalno obraćanje Federalnom parlamentu, svoj izveštaj o stanju nacije, koje je trajalo dva sata, od čega je 45 minuta bilo posvećeno prednostima ruskog oružja.

Ističući da je Rusija „korak ispred svih na svetu u najvažnijim oblastima razvoja oružja, medju kojim i onog zasnovanog na novim fizičkim principima“, Putin je rekao da su u Rusiji završena ispitivanja hiperzvučnog oružja, koje nema niko u svetu.

„Rusija takvo oružje ima“, rekao je Putin.

Poslanicima su na video bimu prikazana najvažnija dostignuća ruske odbrambene industrije a kao senzacija je već ocenjeno lansiranje rakete s nuklearnim energetskim pogonom “sarmat“, koja nema ograničenja u dometu i kojoj ni jedan sistem PVO koji postoji ne može odoleti.

„Mi smo pristupili razvoju novog pokolenja raketa. Trenutno Ministarstvo odbrane zajedno s firmama raketno-kosmičkog sektora počinje aktivnu fazu ispitivanja novog raketnog kompleksa s teškom interkontinentalnom raketom koju su nazvali ‘sarmat’. Taj će raketni kompleks zameniti kompleks ‘voevoda’ stvoren još u SSSR”, rekao je Putin.

„Niko nas nije slušao, slušajte nas sad”, rekao je Putin.

On je SAD i njihive saveznike iz NATO upozorio da se ne upuštaju u provokacije sa nuklearnim oružjem i dodao da ce na svaku primenu nuklearnog oružja protiv Rusije i njenih saveznika, bez obzira na snagu udara, dobiti odgovor sa svim posledicama koje iz toga slede.

Na izjave ruskog predsednika o prednostima pojedinog ruskog oružja i vojnoj snazi Rusije, ruski poslanici su, poput američkih na reci američkog predsednika Donalda Trampa o nameravanom jačanju američke nuklearne snage, reagovali frenetičnim aplauzom, ali nisu pri tom skakali na noge, poput američkih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com