Putin i Tramp: Zašto susret bez sastanka

Najavljeni, pa otkazani sastanak u četiri oka izmedju ruskog predsednika Vladimira Putina i američkog predsednika Donalda Trampa izazvao je mnogo uzbudjenja u Rusiji.

Danas je sutuaciju objasnio ruski predsednik: „To govori da odnosi izmedju Rusije i SAD još nisu izašli iz stanja krize”, rekao je Putin a prenose ruski mediji.

„To je bilo u vezi s dnevnim redom Trampa i mojim i odredjenim formalnostima protokola, s kojima naši timovi, na žalost, nisu uspeli da izadju na kraj. I…biće kažnjeni za to. Sem toga, ništa se strašno nije dogodilo“, rekao je ruski predsednik.

Izjasnio se i Tramp pred američkim novinarima u predsedničkom avionu: „Čini mi se da se mi veoma dobro odnosimo jedan prema drugom, to su dobri odnosi, ako se uzme u obzir da malo poznajemo jedan drugog. Čini mi se da su to veoma dobri odnosi“, rekao je Tramp.

Moskvi je, verovatno, bilo veoma stalo da zvaničnim susretom Tramp – Putin u Vijetnamu, a neposredno posle američko-kineskog susreta na vrhu, pokaže da Rusija nije svetski igrač iz drugog reda, nego treći igrač bez koga se ne mogu rešavati najvažnija pitanja u svetu.

Hajka na ruske veze Trampa koja ne prestaje u Americi, nije pominjana kao razlog praktično otkazivanja sastanka dvojice lidera, a nikako je ne bi trebalo odbaciti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com