Putin : „Zlatna milijarda“ je postala zlatnom pljačkom drugih naroda

  1. Ruski predsednik Vladimir Putin nastavio je da plaši Zapad perspektivom nezaustavivog procesa demontaže jednopolarnog sveta i njegove zamene pravičnijim multipolarnim svetom.

„Kako na nacionalnom tako i na globalnom nivou stvaraju se osnovi, principi harmoničnog, pravednijeg, socijalno orijentisanog i bezbednog svetskog poretka kao alternative postojećem ili, može se reći, koji je postojao do sada jednopolarnom svetskom poretku, koji po svom karakteru postaje kočnica razvoju civilizacija“, izlagao je danas ruski predsednik Vladimir Putin na skupu „Snažne ideje za novo vreme“.

„Model totalitarne dominacije tkz. zlatne milijarde nepravedan je. Zašto baš ta ‘zlatna milijarda’ od sveg stanovništva planete treba da dominira nad svima, nameće svima svoja pravila ponašanja zasnovana na iluziji izuzetnosti? Ona deli narode na prvorazredne i drugorazredne i zato je rasistička i neokolonijalna po svojoj suštini, a globalistička, navodno liberalna ideologija koja leži u njenoj osnovi, sve više poprima crte totalitarizma, kočeći kreativno traganje i slobodno istorijsko stvaranje“, rekao je Putin.

„Stiče se utisak da Zapad prosto nije u stanju da svetu predloži svoj model budućnosti. Da, naravno, ta ‘zlatna milijarda’ nije slučajno postala ‘zlatna’, postigla veoma mnogo, ali svoj položaj je osvojila ne samo zahvaljujući nekim realizovanim idejama, u znatnoj meri svoje je pozicije zauzela na račun pljačke drugih naroda i u Aziji, i u Africi. Baš tako je bilo : samo Indiju koliko su pljačkali. Zato se i sada elite te ‘zlatne milijarde’ panično boje da bi drugi centri svetskog razvoja mogli da predstave svoje varijante razvoja“, zaključio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com