„Putinov kuvar“priznao privatnu vojsku „Vagner“ :Osnova patriotizma!

Ruski biznismen Jevgenij Prigožin, širom sveta poznat i kao „Putinov kuvar“, prvi put je javno priznao da je on osnivao privatnu vojsku „Vagner“.Dosad je takve tvrdnje medija osporavao na sudu i čak negirao da „vagnerovci“ uopšte postoje.

U intervjuu izdanju „Bumaga“, koji prenosi pres služba njegove kompanije Konkord, Prigožin je priznao da je 2014.godine, kao i mnogi drugi biznismeni, parama pomagao okupljanje grupa patriota za „zaštitu Rusa u Ukrajini“.

A onda je jednom krenuo sam na jedan od poligona i 1.maja 2014.godine se „i rodila grupa patriota, koja je kasnije dobila naziv Vagner“, pričao je Prigožin.

On je rekao da je sad došlo vreme otvorenosti.

„Dugo vreme sam izbegavao udarce mnogih protivnika da ne bih naudio tim momcima, koji su osnova ruskog patriotizma. Tim povodom sam pobedio pred mnogim sudovima, medju njima i inostranim, zato što u svakom poslu mora biti mesta i za sport i utakmice treba dobijati na terenu protivnika“, citira Prigožina pres služba kompanije Konkord a prenosi Komersant.

List Komerdant podseća da je izdanje The Bell tvrdilo da je „Vagner“ osnovan na predlog Generalštaba krajem 2000 – tih godina.

Prigožin je, podseća list, za svoje dovodjenje u vezu s „Vagnerom“ tužio medije kao što su „Eho Moskve“, „Meduza“, „The Insider“.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com