Radulović: Fijat po zaposlenom dobio 12.500 evra

Lider Pokreta Dosta je bilo, Saša Radulović, objavio je na društvenoj mreži Tviter da je Fijatova fabrika u Kragujevcu prošle godine od države dobila subvencije u ukupno iznosu od preko 35 miliona evra.

S obzirom da je Fijat prošle godine u Srbiji imao 2.833 zaposlena to znači da je država svako radno mesto u toj kompaniji „subvencionisala“ sa oko 12.500 evra.

Radulović, nekadašnji ministar privrede u Vladi Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, ponovio je i da neće objaviti ugovor izmedju Vlade Srbije i Fijata, a na osnovu kojeg Fijat dobija subvencije, jer bi Fijat onda mogao da tuži državu za štetu.

„Najjeftinije je da se ugovor odradi do kraja“, napisao je Radulović.

Vlada Srbije i italijanski proizvodjač automobila Fijat su 29. septembra 2008. godine potpisali ugovor o osnivanju zajedničkog privrednog društva, današnje fabrike Fijat Krajsler automobili, u kojem Srbija ima 33 odsto, a Fijat 67 odsto vlasništva. Ugovor je potpisan na rok od 10 godina.

Podsetimo, radnici kragujevačke fabrike sinoć su postigli dogovor sa premijerkom Ani Brnabić o obustavljanju višenedeljnog štrajka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com