Dosta je bilo: Vučić od domaćih paora pravi jeftinu radnu snagu za strane tajkune

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ optužio je Aleksandra Vučića da svojom politikom uništava porodična poljoprivredna gazdinstva i pretvara domaće paore u jeftinu radnu snagu za domaće i strane tajkune.

Dosta je bilo

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Svi potezi koje je Vučić povukao u oblasti poljoprivrede, od izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu, preko pljačkaške privatizacije PIK Bečej, prodaje PKB-a za 30 odsto vrednosti, pa do donošenja tajnih uredbi i hapšenja paora iz Sombora, vode ka uništavanju porodičnih poljoprivrednih gazdinstava i ka pretvaranju paora u jeftinu radnu snagu za strane i domaće tajkune.

Kriminalizacija i hapšenje poljoprivrednika iz okoline Sombora i njihovo zatvaranje na mesec dana, razotkriva Vučićevu politiku. Nije reč samo o nesposobnosti Ministarstva privrede, već o očiglednoj nameri da se domaćim paorima na svaki način oduzme zemljište, a da se tajnim, koruptivnim dilovima državna zemlja dodeljuje partijskim tajkunima ili poslovnim partnerima. Sve se radi u cilju zadovoljavanja pojedinačnih interesa Vučićevih kadrova.

Pokret Dosta je bilo od početka se oštro suprotstavlja pljačkaškoj politici u oblasti poljoprivrede. U svim opštinama, u kojima uđemo u vlast, sprečićemo davanje državne zemlje po procedurama koje je uveo “Tenisov zakon”.

Smatramo da zemlja treba da pripada onima koji je obrađuju i da zato prvo treba završiti restituciju, a zatim omogućiti domaćim poljoprivrednicima da preostalu državnu zemlju otkupe pod povoljnim uslovima. Pokret se zalaže za podršku malim poljoprivrednicima i porodičnim poljoprivrednim gazdinstvima.“

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com