Regionalni odnosi: Vlasnik Knez Petrola napadnut u Budvi

Podgorički i beogradski mediji već dva dana bruje zbog dogadjaja koji se zbio u Budvi 24. avgusta kad je ispred i u jednom ugostiteljskom objektu u Budvi napadnut biznismen iz Beograda Srdjan Knežević.

Kako izveštavaju i sa dva video snimka dokumentuju podgoričke Vijesti, Uprava policije je u sredu saopštila da je nadležnom tužiocu podnela krivičnu prijavu protiv Petrovčanina Milana Kaloštrovića, a po prijavi koju je 25. avgusta podneo Srdjan Knežević, biznismen iz Beograda.

U saopštenju se navodi, prenose Vijesti, da je Centru bezbednosti Budva 25. avgusta službenik tivatskog Odeljenja bezbednosti prosledio prijavu koju je podneo Knežević.

Knežević je u prijavi naveo da je boravio u jednom ugostiteljskom objektu u Budvi kad je njegovom stolu prišao Kaloštrović.

„M.K. ga je, kako je S.K. naveo u prijavi, odveo u unutrašnjost jednog obližnjeg prodajnog objekta, gde mu je upućivao pretnje i od njega zahtevao da mu do ujutro preda novac u iznosu od 120.000 evra. Po navodima iz prijave, M.K je S.K. zadao više udaraca u predelu glave“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Zatim se Knežević, po prijavi, vratio u ugostiteljski objekat, u koji je nedugo zatim došao i Kaloštrović sa još nekoliko osoba i nastavio da mu upućuje pretnje, ne dozvoljavajući mu da napusti ugostiteljski objekat.

Sudsko ročište povodom ovog incidenta trebalo je da se održi 5. oktobra, ali je odloženo jer je sud obavešten da je Kaloštrović pritvoren u – Beogradu, zbog ilegalnog ulaska u Srbiju, pišu beogradske Novosti.

„Kod sebe je imao francuski pasoš, a tvrdio je da je u Srbiju došao zbog ljudskih prava. On se, medjutim, nalazi na spisku osoba koje su opasne po bezbednost Srbije, pa mu je po tom osnovu uskraćen ulazak i boravak“, tvrdi izvor Novosti.

Prema izvorima tog lista, Kaloštrović je policiji i tužilaštvu ispričao da je sa Kneževićem bio u prijateljskim i poslovnim odnosima i da mu je biznismen iz Srbije u jednom od zajedničkig poslova ostao dužan.

„Tačno je da smo imali zajedničke poslove pre pet godina, ali ne postoji dug, jer sam sve svoje obaveze izmirio“, rekao je Knežević za Novosti.

Kaloštrović je, inače, u beogradskim medijima pominjan sredinom 2012. godine kada su dva maskirana lica zapalila unutrašnjost njegovog automobila „ferari“ u garaži u Pajsijevoj ulici u Beogradu. Blic je tada pisao da se radi o autu vrednom oko 100.000 evra, retkom u Srbiji. Tad se tvrdilo da se Kaloštrović bavi nekretninama na Crnogorskom primorju i da je u poslovima sa Milošem Marovićem, sinom tadašnjeg potpredsednika DPS-a, a sadašnjeg begunca u Beogradu Svetozara Marovića.

One thought on “Regionalni odnosi: Vlasnik Knez Petrola napadnut u Budvi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com