Roditelji i deca: Džo Bajden i sin

Tadašnji potpredsednik SAD Džo Bajden poslat je marta 2014. godine, odmah posle pada predsednika Viktora Janukoviča, u Ukrajinu da novoj ukrajinskoj vlasti pomogne u protivstavljanju Rusiji i, podjednako važno, u borbi protiv korupcije.

Već aprila 2014. godine privatna ukrajinska  gasna kompanija Burisma postavila je za člana svoje uprave Hantera Bajdena, sina tadašnjeg američkog potpredsednika Džoa Bajdena. Otac Bajden je poslat iz Vašingtona da Ukrajini pomogne u borbi s korupcijom. Mesečna plata Hantera Bajdena na radnom mestu u Ukrajini bila je 50.000 dolara. Prema navodima američkih medija on je po zanimanju advokat i lobista stranih firmi.

Kijev, glavni grad Ukrajine, od Vašingtona je udaljen 7.854 kilometra. I nije poznato kako je tačno Hanter Bajden našao kompaniju Burisma, a još manje kako je ta kompanija došla do tog i baš tog skupocenog kadra.

Kod nas se kaže: Možda je po zakonu, ali nije – RED.

U Americi pojma nemaju šta ta poruka znači. Ne znači očito ništa.

Ima tvrdnji da je kompanija Burisma bila predmet istrage zbog korupcije, ali nema validnih dokaza – ko god samo zucne o tome biva ekspresno medijski diskreditivan na američki način.

Bivši američki potpredsednik i sadašnji kandidat za kandidata Demokratske stranke za predsednika Amerike Džo Bajden jeste tokom jednog suočavanja kandidata pitan o tome. Baš ga je tako pitao novinar CNN-a Anderson Kuper: Smatra li da je bilo u redu da njegov sin bude postavljen u upravu Burisma Holdinga u vreme dok je on bio opunomoćenik Obamine administracije za Ukrajinu?

„Moj sin nije učinio ništa loše. Ja nisam učinio ništa loše. Ja sam sprovodio politiku američke vlade na iskorenjivanju korupcije u Ukrajini. I to je ono na šta bi trebalo da se fokusiramo“, rekao je Bajden.

Koji su tačno rezultati njegovih antikorupcijskih napora u Ukrajini, na to se Bajden nije fokusirao.

Oglasio se i Hanter Bajden. On je rekao da prihvatajući nameštenje u kompaniji Burisma nije učinio ništa nepropisno.

„Ali kad pogledam unazad, mislim da je to bila moja loša procena”, rekao je Hanter Bajden.

Ovo, medjutim, nije prvi put da se mediji bave mladjim sinom Džoa Bajdena.

Prema pisanju Vašington tajmsa, Hanter Bajden je 2014. godine otpušten iz rezervnog sastava američke mornarice jer je bio pozitivan na kokain.

Sledeće godine ga je napustila žena sa kojom ima troje dece. Optužila ga je da novac troši na drogu, alkohol, striptiz barove i prostitutke, dok njihovi porodični računi ostaju neplaćeni. Mediji su citirali sudske spise, prema kojima je advokat Ketlin Bajden dugove ovog para opisao kao „šokantne i ogromne“ što po  kreditnim karticama, što po dvostrukoj hipoteci na dve kuće plus poreski dugovi od 313.000 dolara.

Kad je ova gadna brakorazvodna parnica 2017. godine završena nagodbom, zajednički su od suda tražili da detalji budu zaštićeni kao tajni. Sud ih je odbio, sem u delu koji se ticao njihove 16-godišnje kćeri.

Hanter Bajden je 2016. godine objavio da je u vezi s suprugom svog 2015. godine preminulog starijeg brata Boa, a Džo Bajden sa suprugom im je dao punu podršku. Veza, navodno, nije izdržala pritisak sredine.

Maja ove godine, Hanter Bajden (49) se, posle šest dana poznanstva, oženio Melisom Koen…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com