Rukovanje s princom: Peskov sve objasnio

Komentari na lep prijem, koji je saudujski princ Muhamed bin Salman imao na samitu G20 održanom u Buenos Ajresu, ne stišavaju se. A naročito povodom „efektnog“ rukovanja ruskog predsednika Vladimira Putina i princa, na koga je pala ozbiljna senka ubistva novinara Džamala Kašogija.

Pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov danas je dao neophodno objašnjenje za srdačnost susreta dva lidera:

„To su dobri lični odnosi. Oni su zaloga veoma efikasne saradnje na obostranu korist“, rekao je Peskov a prenosi ruska agencija TASS.

On je dodao da se tako ruski predsednik pozdravio sa jos nekim učesnicima samita, ali niti je on rekao kojim, niti su to zabeležile društvene mreže.

Peskov je takodje rekao da je Moskva registrovala spremnost saudijske strane da učestvuje u istrazi ubistva Kašogija.

„Mi smo zainteresovani za produžetak razvoja rusko-saudijskih odnosa“, rekao je Peskov.

Mora se podvući da ovo objašnjenje nije zadovoljilo učesnike internet foruma. Jedan se ipak zapitao da li su ugovori o vojnim isporukama vredni stotine milijardi, na koje se pozvao američki predsednik Donald Tramp, prihvatljivije objašnjenje od dobrih ličnih odnosa na obostranu korist?­

“Hoćeš da kažeš da je američki predsednik licemer koliko i ruski? Briga mene za američkog predsednika, ja živim u Rusiji”, ovim zaključkom je stavljena tačka na inače vrlo podsticanu diskusiju o princu, koji je u Buenos Ajres došao da pokaže da nije parija  najvišeg društva. I dokazao je.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com