Rusija: Nije to Putinov dvorac, to je hotel nekog kamiondžije!

Kao što je ruski opozicionar Aleksej Navaljni par dana pred proteste njegovih pristalica od  23. januara objavio navodno dronom napravljene video-snimke raskošno-lascivnog dvorca u mestu Gelendžik na Crnom moru, tako je ruska državna televizija Rusija 1 u petak, dva dana pred nove proteste pristalica Navaljnog, objavila svoju reportažu sa istog mesta – koje je, prema tim snimcima, desetogodišnja gradjevina sada budućeg hotela.

Kamera ruske televizije šeta po gradjevinskim materijalom pretrpanim prostorijama gradjevine, koje su na snimku Navaljnog raskošno-kičerski italijanskim nameštajem opremljeni prostori za uživanje budućeg vlasnika, sa naglaskom na podijum za striptiz.

Pre Rusije 1 snimke gradjevine u isto takvom stanju je zabeležio reporter portala Mash, koji je na kraju zaključio da nije uspeo da utvrdi ni čemu je gradjevina namenjena ni kome pripada.

Reporter Aleksandar Rogatkin tvrdi da je video Alekseja Navaljnog, koji je imao preko 100 miliona pregleda, kompjuterska grafika i, još, uradak neupućenog lica koje ne razlikuje grb nekadašnjeg Zimskog dvorca od crnogorskog grba!

Gradjevina je, tvrdi Rogatkin, za poslednjih deset godina više puta promenila vlasnika, a sada je u vlasništvu transportne kompanije čiji vlasnik ne bi da mu se pominje ime.

Ne obezbedjuju je nikakve federalne službe, nego privatna kompanija.

I nije joj namera da postane dvorac nego apart-hotel sa 16 soba!

Prenoseći i snimke objavljene na Rusija 1 i one koje je objavio Mash, Komersant podseća da je Fond za borbu protiv korupcije Alekseja Navaljnog takodje objavio da je na mestu gde je, prema tvrdnji tog Fonda, pre šest godina bio gotov i opremljen dvorac, sada gradjevina.

Jer se, prenosi Komersant tvrdnju tog Fonda, u medjuvremenu „dogodila katastrofa“.

„A ime joj je – plesan. I aljkavost. Dvorac su projektovali sa greškama: nije radila ventilacija, propuštao je plafon, bila je visoka vlažnost. Uglavnom, rešili su da sve preprojektuju. Sve. Ogulili su zidove, ogulili mermer, izneli sve vredno, bukvalno izbacili na djubre milijarde i počeli sve ispočetka“, tako tvrdi Fond za borbu protiv korupcije, koji je u Rusiji uveden u registar stranih agenata pošto se finansira iz inostranstva.

Ranije je reporter Komersanta A. Kolesnjikov u izveštaju sa susreta Vladimira Putina sa studentima ruskih univerziteta, natuknuo da kruži i verzija da se Putin prosto predomislio: više mu se svidja Soči nego Gelendžik!

Ruska državna televizija Rusija 1 najavila je detaljnije informacije sa lica mesta.

U svakom slučaju, dvorac-hotel je promocijom na ruskoj državnoj televiziji izašao iz boce. U kom će političkom pravcu dalje ići, sa takvim banalnim stvarima je uvek sasvim neizvesno!

Jer, čak i ljudi koji ništa ne znaju o Francuskoj revoluciji, čuli su za kolače Marije Antoanete. Iako Vladimir Žirinovski poručuje da u Rusiji revolucija više neće biti. Ona Velika im je dosta. Da?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com