Rusija obnavlja medjunarodni avio-saobraćaj od 15. jula?

Potpredsednica ruske vlade Tatjana Golikova izjavila je u petak uveče da je  Rusija spremna da medjunarodni avio-saobraćaj obnovi od 15. jula.

Sa kojim će državama biti obnovljen avio-saobraćaj zavisiće od epidemiološke situacije.

Naime, avio-saobraćaj će biti obnovljen sa onim državama koje nemaju više od 40 novoobolelih od Covid-19 na 100.000 stanovnika tokom poslednje dve nedelje. Prosečni prirast broja inficiranih ne sme u tim državama biti veći od 1%.

Stranci koji stižu u Rusiju moraju imati potvrdu o negativnom testu na Covid-19 ne stariju od tri dana.

Ruski državljani će pri ulasku u Rusiju moći da se testiraju i ukoliko su negativni neće ići u 14-dnevni karantin.

RBK je ranije objavila da je Ruska služba za zaštitu potrošača predložila da se avio-saobraćaj za početak obnovi sa 13 država: Nemačka, Italija, Velika Britanija, Poljska, Danska, Finska, Madjarska, Holandija, Norveška, Kina, Šri Lanka, Vijetnam i Mongolija.

Komersant, medjutim, upozorava ruske avio-kompanije neće moći da obavljaju medjunarodne letove pre avgusta jer ruske vlasti za vazdušni saobraćaj trenutno nemaju bilateralne sporazume o tome sa vlastima za vazdušni saobraćaj drugih država.

Ocenjuje se sa će medjunarodni letovi najpre biti uspostavljeni izmedju Rusije i destinacija u srednjoj i jugoistočnoj Aziji.

Što se EU tiče, ona zasad ne pokazuje spremnost da primi ruske gradjane, podseća Komersant.

Rusija je medjunarodni avio-saobraćaj obustavila 27. marta.

U Rusiji je tokom prethodna 24 sata potvrdjeno 6.635 novih slučajeva Covid-19 što je 1.291 slučaj manje nego dan ranije.

Ukupno je aktivno 213.851 slučaj.

Za poslednja 24 sata od Covid-19 su preminule 174 osobe, tako da je od početka epidemije novi koronavirus u Rusiji odneo 11.017 života.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com