Russia Today: Manafort optužen zbog Ukrajine, a ne zbog Rusije!

Privođenje nekadašnjeg šefa izbornog tima Donalda Trampa, Pola Manaforta, glavna je tema svih značajnijih svetskih medija. Sa zakašnjenjem, ali opravdanim, uključili su se i Rusi.

S obzirom da je Manafort optužen od strane specijalnog tima koji istražuje rusko mešanje u američke predsedničke izbore, logično je zaključeno da je Manafort upravo zbog ruske uloge u američkim predsedničkim izborima na meti američkih istražnih organa. Međutim – ne, tvrde ruski mediji.

Russia Today prenosi da se Manafortu na teret stavljaju krivična dela počinjena od 2006. do 2016. godine i koja imaju veze sa lobiranjem koje je obavljao za nekada u Ukrajini vladajuću Partiju regiona.

Manafort i njegov dugogodišnji saradnik Rik Gejt, objašnjava Russia Today, sumnjiče se da su preko of šor računa oprali preko 18 miliona dolara, a koje su dobili od te stranke.

Ono što Manaforta i Gejtsa u ovom slučaju ipak povezuje sa Rusijom je činjenica da je predsednik Partije regiona, Viktor Janukovič, bivši predsednik Ukrajine, bio pro-ruski orijentisan. Ipak, nema ni reči o ruskom mešanju u američke predsedničke izbore u optužnici protiv Manaforta i Gejtsa.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com