A sad i Podgorica na vodi

Atlas grupa, jedna od najmnoćnijih kompanija u Crnoj Gori, ako ne i najmoćnija, planira da u Podgorici sagradi Novi grad, otkrio je predsednik te kompanije, Duško Knežević.

Knežević je u intervjuu Radio-televiziji Crn Gore rekao da će Novi grad biti izgrađen na prostoru od 10 hektara u opštini Golubovcu, a da se na ovom projektu zajedno radi sa gradonačelnikom Podgorice Slavoljubom Stijepovićem.

„Preliminarni koncept predviđa da se na tom prostoru razviju mešovite namene poput šoping centra sa brojnim sadržajima, rezidencijalnih, sportskih, administrativnih i kulturnih sadržaja, koji će svojom ponudom i veoma dobrom saobraćajnom povezanošću privlačiti ljude iz regiona i koji će ovaj prostor urbanizovati prema najvišim standardima uređenja prostora“, rekao je Knežević, ali nije otkrio kolika je vrednost ovog projekta, kao ni kada bi izgradnja mogla da počne.

Podsetimo, planom za izgradnju Beograda na vodi predviđeno je da se taj deo prestonice prostire na 90 hektara.

Duško Knežević je najavio i izgradnju još jednog objekta Univerziteta Mediteran, u vlasništvu Atlas grupe, a nedavno su i završili Atlas Capital centar, objekat veličine 5.000 kvadratnih metara čija je izgradnja koštala 150 miliona evra.

ACC
Atlas Capital centar

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com