Sada eksplodiraju i Samsung veš mašine…

Do sada ste već sigurno čuli za slučaj eksplodiranja Samsung Galaxy Note 7 pametnih telefona, a sada su na red došle i veš mašine istog proizvođača. I ne, nije šala.

samsung-ves-masina

Kako je sama kompanija iz Južne Koreje potvrdila, u Sjedinjenim Američkim Državama trenutno se vodi proces zbog „feleričnih veš mašina“ koje je Samsung proizveo od marta 2011. do aprila 2016. godine. Nije navedeno koji model(i) je u pitanju, ali je na Samsungovom sajtu moguće ukucati serijski broj veš mašine i na taj način proveriti da li je reč o potencijalno opasnom uređaju.

I američka Potrošačka komisija za bezbednost proizvoda (CPSC) je potvrdila da se trenutno vode pregovori sa Samsungom zbog tužbe koju je podnela neimenovana advokatska kancelarija, a u kojoj se navodi da problematične Samsung veš mašine mogu dovesti do povreda potrošača. Druga tužba na račun Samsunga tvrdi da te veš mašine i eksplodiraju, te da predstavljaju ozbiljnu pretnju za potrošače.

Podsetimo, Samsung je nedavno sa tržišta povukao 2,5 miliona modela pametnih telefona Galaxy Note 7 upravo zbog slučajeva u kojima je taj telefon eksplodirao tokom punjenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com