Predsedniče, putnici su nam podivljali!

Kad se u Rusiji neka stvar otme kontroli, novinari u šali kažu: Пора зват Путина! (Vreme je da se zove Putin). E tako je zaključio i generalni direktor Aeroflota Vitalij Saveljev i uputio se ruskom predsedniku s molbom da mu dozvoli da napravi crni spisak putnika jer je „situacija postala apsolutno nenormalna“.

Aeroflot

Stenogram tog razgovora objavljen je na sajtu Kremlja. Saveljev je ruskom predsedniku objasnio da „ljudi postaju sve agresivniji, odgovornost za to je samo administrativna, veoma niska“.

On je predsednika zamolio da Aeroflotu dozvoli da napravi crni spisak putnika kojima će odbijati da pruži usluge prevoza na pet godina. Aeroflot već ima 3.090 imena koje bi na taj spisak rado stavio.

U Rusiji putnici za agresivno ponašanje u avionu mogu biti kažnjeni sa najviše 1.000 rubalja, pa je Saveljev zamolio predsednika Putina da ga podrži u zahtevu da se administrativna odgovornost u odredjenim slučajevima prevede u krivičnu i kazne povećaju do 500.000 rubalja.

„U nekim zemljama plaća se i do 100.000 evra za ono što oni (putnici Aeroflota) rade u avionu“, rekao je Saveljev.

Na evropskom i američkom zakonodavstvu,  žalio se Saveljev, ne samo da su kazne tako visoke nego su „za ozlede koje oni (putnici) nanose našem kabinskom osoblju  propisane kazne do 20 godina zatvora“.

On je od predsednika zatražio podršku i za opremanje kabinskog osoblja plastičnim lisicama i remenjem jer sada vezuju podivljale putnike ćebadima.

„Podržavam vaše predloge“, rekao je ruski predsednik predlogei dodao da je to trebalo davno uraditi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com