Sergej Lavrov ostaje ministar, Rogozin dobio jos jednu sansu u kosmosu

Ruski premijer Dmitrij Medvedev danas je predstavio svoju vladu za sledeći šestogodišnji mandat i Sergej Lavrov ostaje ministar inostranih poslova, a Sergej Šojgu ministar odbrane.

Anton Siluanov pored mesta prvog vicepremijera i dalje će obavljati funkciju ministra finansija.

Na svojim mestima ostaju i dosadašnji ministri pravde, unutrašnjih poslova, energetike, industrije, zdravstva, kulture.

Novi je ministar za vanredne situacije – Jevgenij Zinjičev.

Jedino kadrovsko rešenje koje je već izazvalo negativne komentare je postavljenje Dmitrija Patruševa za ministra poljoprivrede. Patrušev je dosad bio direktor Poljoprivredne banke (Rosseljhozbank). Dmitrij Patrušev je sin Nikolaja Patruševa sekretara Saveta bezbednosti Rusije. Tu funkciju Petrušev obavlja od 2008. godine. Pre toga je, 1999. godine na funkciji šefa Federalne službe bezbednosti zamenio Vladimira Putina i na toj funkciji ostao do 2008. godine odnosno sve vreme prva dva mandata ruskog predsednika.

Sastav vlade je potvrdio i ruski predsednik Vladimir Putin.

Dosadašnjem ruskom vicepremijeru za vojno- industrijski kompleks Dmitrij Rogozin „predsednik Rusije je dao još jednu šansu da ispravi greške koje su promakle tokom rada u vojno-industrijskom kompleksu“ saznaju ruski mediji. RBK, pozivajući se na izvore u Kremlju, Ministarstvu odbrane i okruženju samog Rogozina, tvrdi da će Rogozin biti postavljen na čelo Roskosmosa. Njegov zadatak biće da ovu državnu kompaniju reorganizuje u raketno-kosmički holding, kome će on opet biti na čelu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com