Smešna strana sveta: Jeste li vi proverili šta ste poslednjih godina mejlovali, bolje da jeste

Hrvatski ministar Zdravko Marić danas je pred novinarima u Hrvatskom saboru rekao kako je pregledao sve mejlove koje je slao od izbijanja afere Agrokor i – „Nisam učestvovao u pisanju zakona o Agrokoru“, rekao je slavodobitno i s olakšanjem ministar.

Mejlovi nisu počinili nikakvu nepodopštinu dok ministar nije pazio.

O postojanju kompromitujućih mejlova i tajnih sastanaka na kojima je dogovaran lex Agrokor, koji su ministarske funkcije koštali hrvatsku ministarku Martinu Dalić, ništa nije znala ni hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović – ništa je o tome nije obavestila SOA.

Onaj ko je obavestio index.hr posao SOA radi bolje.

Verovatno će i o tome biti reči na sastanku Saveta za nacionalnu bezbednost čije se sazivanje upravo na Pantovčaku dogovara s šefom SOA.

Novinarima u Hrvatskom saboru hrvatska predsednica je rekla da tek treba utvrditi i da li su mejlovi autentični.

Da bi trebalo biti krajnje obazriv s upotrebom modernih sredstava komunikacije, definitivno je postalo jasno kad su u javnost dospeli mejlovi Hilari Klinton. Posledice tog otkrića gledamo iz dana u dan kao seriju uzbudljiviju od bilo koje španske.

Ovde u našem regionu, mi imamo i bliže dokaze – snimljene telefonske razgovore koji su svojevremeno nedeljama objavljivani u makedonskim medijima. Ko god je bio toliko neukusan da presluša te snimke morao je, ako je iole pametan, da zaključi da nema informacije u telefonskom razgovoru koja je bezazlena. Ni u mejl komunikaciji.

Orvel bi se smrzao.

Zato, čuvajte se mili moji, od svojih mejlova. Oni mogu da žive svoj sopstveni život, čak i dok vi spavate, „sa očima izvan svakog zla“, što bi rekao pesnik, a kamoli ako ni sami niste s raskida. A otprilike tako misli i hrvatski ministar Zdravko Marić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com