Sijetl tajms: Boing 737 Max testiran na putnicima?

Iako se tako nešto moglo i pretpostaviti, informacija lista Sijetl tajms je ipak šok za svetsku javnost: Federalna agencija za bezbednost avio-saobraćaja SAD licencirala je hit avion kompanije Boing tipa Boing 737 Max a da nije obavila sva potrebna testiranja, nego ih je prepustila samoj kompaniji!

Učinjeno je to, prenosi sva svetska štampa pisanje lista iz Sijetla u čijoj se blizini sporni avion sklapa, da se ne bi gubilo vreme i da Boing ne bi zaostajao za konkutrentom Erbasom.

Ako je informacija tačna, biće to veliki skandal, a što da se ne kaže, i zločin: jer umesto vremena i profita, izgubljeno je 346 ljudskih života.

List tvrdi da su i inženjeri Boinga utvrdili greške u bezbednosnom sistemu aviona i o tome podneli izveštaj.

Da sve bude još užasnije, Sijetl tajms je do tog izveštaja došao i komentar tražio i od Boinga i od Federalne agencije za avio-saobraćaj neposredno pre pada drugog aviona Boing 737 Max 8!

Boing je na pitanje lista odgovorio ovog vikenda tvrdnjom da je Federalna agencija za bezbednost aviosaobraćaja ispitala „finalnu konfiguraciju“.

A navodno vlada u Vašingtonu još od pada boinga 737 Max indonežanske kompanije Lion oktobra prošle godine, ispituje da li je Federalna agencija za bezbednost saobraćaja propisno ispitala softver MCAS koji upravlja avionom zajedno s pilotom, pre nego što ga je dozvolila za upotrebu, piše Volstrit džornal.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com