Smešna strana sveta: Duda nije obrukao Poljsku

Ruski prankeri Vovan i Leksus ismejali su mnoge visokopozicionirane glave po svetu, a u nekim su slučajevima razotkrili da glave nemaju baš mnogo u glavi, ali ne i kad je ponovo izabrani predsednik Poljske u pitanju.

Poljski činovnik u Ujedinjenim nacijama, koji je navodno organizovao telefonski razgovor lažnog generalnog sekretara Ujedinjenih navija Antonija Gutereša s Andžejom Dudom za svoju budućnost ne treba da brine, svetla biti neće, ali Poljaci bar pouzdano znaju da nisu izabrali glupog predsednika. Duda nije po volji ni Istoku ni Zapadu, ali, Vovan i Leksus su mogli da prevare njegove saradnike ali ne i njega.

A odalo ih je poljsko piće „zubrovka“, napisao je Duda na svom Twitter nalogu, pošto je priznao da je s Vladimirom Kuznjecovim i Aleksejem Stoljarovim razgovarao kao sa Antonijom Guterešom.

“Predsednik Donald Tusk (Poljak, bivši predsednik Evropskog saveta), dao mi je interesantan poklon iz vaše domovine. Zove se ‘zubrovka’ – to je veoma jako piće”, i lažni Gutereš je tako dobro izgovorio reč zubrovka kako pravom Guterešu teško da bi pošlo za rukom.

“Za vreme razgovora sam shvatio da nešto nije u redu. Generalni sekretar ne izgovara tako dobro reč zubrovka, iako je glas bio veoma sličan”, napisao je Duda.

A kad mu je generalni sekretar sugerisao da Poljskoj pripada pravo na Lavov, Duda se, kao ozbiljan predsednik, nije dao telefonski namamiti.

Brzo i odlučno je rekao: “Ne, ne, ne. To je Ukrajina. Tako nešto u Poljskoj niko ne razmatra”.

Duda je na prošlonedeljnim predsedničkim izborima pobedio gradonačelnika Varšave rezultatom 51,03% prema 48,97%.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com