Smešna strana sveta: Kad nisam riknuo od smeha!

Čuli ste za sindrom malih razlika?

E na političkoj sceni Hrvatske već mesecima gledamo razulareni verbalni obračun u okviru tog sindroma. Samo ne znamo da li je u sukobu hrvatskog predsednika i hrvatskog premijera reč o smišljenom glumatanju ili ozbiljnoj psihijatriji.

I umesto da nam u razrešenju te dileme pomogne, predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković umalo nije pomogao da i mi stvarno riknemo – od smeha.

Pošto ga je Milanović (red Plenković, red Milorad Pupovac, red Jandroković) opleo nazvavši ga ovaj put „nasilnikom bez mišića“, predsednik Sabora tako ozbiljnu uvredu svoje muške snage nije mogao da otrpi, nego je objavio svoju golišavu sliku i pozvao birače, koji ga biraju, i poreske obveznike, koji ga finansiraju, da se uvere crno na belo da nisu uzalud krečili.

„Umalo nisam riknuo od smeha“, tim je rečima, a u skladu sa svojim opštim vokabularom, na Jandrokovićeve mišiće reagovao hrvatski predsednik Zoran Milanović.

Do opšteg riknjavanja će stvarno i doći ukoliko se Milanović i Plenković osete ponukanim da na sliku Jandrokovićevih mišića odgovore svojim popunjenim figurama i slikom odmere uspešnost jedne i druge karijere.

I jedan i drugi su iz drugog-trećeg reda mladih hrvatskih diplomatskih nada iz 90-tih, dobacili visoko. I sad, obojica začuđeni da se nalaze tu gde su, dokazuju da je onaj drugi 90-tih bio niko i ništa što je, za razliku od onog ko se trenutno domogao medija, ostao do danas.

On je pio bozu i gusti sa šlagom, a ja viski, poslednje je što je smislio Milanović.

„Alkoholičar”, odgovorio je Plenković.

Nastavak sledi. Ne menjajte kanal.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com