Smešna strana sveta: Najveća zapadna vrednost je Boeing, pardon, profit

Iz evropske perspektive, pa čak i iz perspektive stanja prava i pravde na Balkanu, to mora da zvuči potresno: Povodom smrti 346 ljudi, koju je, osnovano se sumnja, prouzrokovala zanemarena greška na avionu te američke kompanije, šef Boeing-a Denis Mulenberg će umesto pred sudom danas svedočiti pred parlamentarnim Odborom za trgovinu!!!

Nesreće, u kojima je život izgubilo 346 ljudi, desile su se u Indoneziji i Etiopiji, dakle daleko od Amerike, takoreći u zemljama trećeg sveta, verovatno zato 346 smrti nije uzbudilo nikog, a najmanje FBI.

O tome da li će avion-ubica, Boeing 737 Max ponovo prevoziti ljude odlučiće Američka federalna agencija za avio-saobraćaj. To je ista ona agencija, koja je avionu-ubici mrtva hladna dala dozvolu da prevozi ljude oslanjajući se na činjenice koje joj je o tom avionu dostavila sama kompanija Boeing, a ne na sopstvene provere, kako bi trebalo. Sad se ispostavilo da je Boeing, budući moćniji od Agencije, toj instituciji navodno prećutao neke činjenice koje su mogle spasiti 346 ljudi.

Policijsko-pravosudna istraga o dve avionske nesreće, u kojima je život izgubilo 346 ljudi, vodi se u Indoneziji i Etiopiji. Može li tamošnje pravosudje dobaciti do američkih državljana koji rukovode Boeing-om i Američkom agencijom za avio saobraćaj? Kako da ne.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com