Još jednom ubijeni Al Bagdadi bačen u more?!

S obzirom da je šef Islamske države Abu Bakr al Bagdadi već nekoliko puta bio ubijen, pa se ukazao medju živima, svet je počeo da traži dokaze američkoj tvrdnji da su ga ovog puta američke specijalne snage oterale u smrt – izistinski.

Na ovaj zahtev, šef komiteta načelnika štabova vojske SAD Mark Mili najpre je izjavio da su se Amerikanci od tela al Bagdadija oslobodili na „primeren način“.

Zatim su mediji, pozivajući se na zvaničnike SAD, objavili da je telo al Bagdadija sahranjeno u moru, a Al Jazeera je, pozivajući se na Rojters i AFP, objavila da su posmrtni ostaci vodje Islamske države sahranjeni u skladu s običajima islama.

Najnoviju vest o smrti al Bagdadija objavio je prvi američki predsednik Donald Tramp na svom Tviter nalogu. On je opisao akciju američkih specijalnih jedinica, koje su al Bagdadija nagnale u jedan tunel gde se, zajedno sa svoje troje dece, razneo eksplozivnim pojasom. Al Bagdadi je, po opisu Trampa, život okončao kao pas i kukavica, plačući i cvileći.

Informacije po kojima je al Bagdadi lociran navodno su dali Kurdi.

Tramp je zahvalio Rusiji, Siriji, Turskoj i Iraku na pomoći u ovoj akciji, ali je Moskva objavila da joj nije poznato o kakvoj je pomoći reč.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com