Smešna strana sveta: Predsednik dao jasne smernice o prosečnoj i minimalnoj plati!

Danas su konsultativni sastanak uoči početka pregovora o povećanju minimalne cene rada održali ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali i ministar rada u Vladi Srbije Zoran Djordjević.

Kako je saopštilo Ministarstvo finansija Vlade Srbije ministar Mali (47) je najavljujući dalje povećanje minimalne cene rada, plata i penzija, izmedju ostalog, rekao:

„Očekujemo da će visina prosečne plate već u decembru dostići 500 evra, baš kao što je najavio i predsednik Aleksandar Vučić“.

Kako je saopštilo Ministarstvo finansija, minustar za rad Zoran Djordjević (49) je, izmedju ostalog, rekao:

„Naš predsednik Aleksandar Vučić dao nam je jasnu smernicu kada je u pitanju povećanje minimalne cene rada“.

U narednih deset dana Zoran Djordjević će održati pojedinačne sastanke s poslodavcima i predstavnicima sindikata, nakon čega će početi formalni pregovori o minimalnoj ceni rada, koja bi trebalo da bude kompromisno rešenje socijalnih partnera, navodi se u saopštenju.

One thought on “Smešna strana sveta: Predsednik dao jasne smernice o prosečnoj i minimalnoj plati!

  • 7. avg. 2019 at 15:42
    Permalink

    ПЕНЗИОНЕРИ, ЉУБИМЦИ И ЉУБИТЕЉИ ΛV?

    Куда одоше и куда иду пензије? У пропаст по сценарију њиховог путописца ΛV. Шта ли , аутор отимања пензије и плата, да уводи швајцарску формулу о промени висине пензија. Пет година се показала као најбоља ΛV формула за промену пензија, отме (10-20%) и заборави (лудачки ћути). Гробар пензионера, баш је успео, отимао пензије, лаже пензионере са свакодневним повећањем. Пензионери паметно и стрпљиво чекају остварење повећања пензије, чекају, чекају, чекаће и начекаче се. Како да не чекају када у земљи не важи ни један закон, не важи Устав. Ради се по диктату једног најпаметнијег, најлепшег на слици и на телевизији, чак је лепши и од лепе водитељке у емисијама где учествује, највишљег, не тежи му мозак, најбољег, највећег је интерпретатор неистина, њега народ највише воли. У кратко он је нај, нај, нај…он је бог.најлепшег. Чак је и добар према пензионерима, могао је да их остави и да поцркају од глади, беди и жеђи, али није хтео, има савест, но чију? Пензије су порасле за његову безбожну владавину за 7,53% и ту су стале већ две године, а трошкови живота порасли за више од 20%. Људски би било да среди пензионере, бар да се не муче и вуку гладни, бедни, јадни и голи и боси калдрмама и новоизграђеним (ауто)путевима. Да нису контејнери смећа, број пензионера би се смањио годишње још за 100.000, а за толико буџет би био богатији и још више. Зрачак наде дају ΛV са свакодневним повећањем пензија до коначних 10-15% и лезбопремијер(ка) што је, за своју личну владавину, повећала пензије за 12,5%, толико да је најстарија пензионерка најцрње проклела. Ако овако наставе, следи аутогеноцид пензионера и уништење њиховог семена и плода.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com