Smešna strana sveta: Ko je najviše oslobodio zarobljenike – Putin, Kiril, Porošenko, Merkel?

Izmedju Ukrajine i njenih odmetnutih teritorija koje sebe nazivaju Luganska Narodna Republika i Donjecka Narodna Republika juče je, istina uz jedan ispaljeni metak, razmenjena dosad najveća grupa zatvorenika.

Mnogim bi svetskim, i ne samo svetskim, glavama dobro došlo da im se povraćaj porodicama baš pred praznike gotovo tristotinjak ljudi uknjiži u političku zaslugu.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko požurio je juče na liniju razdvajanja, slikao se sa razmenjenima i izjavio da mu je baš ta razmena stalno bila u mislima.

Takoreći je ukrao misao još mnogim drugim zamešacima ukrajinske krize.

Ruska državna televizija prikazala je snimak kad ukrajinski poverenik za humanitarna pitanja Viktor Medvedčuk u nekom manastiru, i u prisustvu ruskog patrijarha Kirila, pita ruskog predsednika Vladimira Putina da li bi se mogla urediti razmena zarobljenika… „Videćemo šta možemo učiniti“, kaže ruski predsednik na poslabijem snimku. Njemu je sve palo nedopustivo zgodno: dva i po meseca pred predsedničke izbore i baš na dan kad je lično prijavio kandidaturu.

Eto kako je počelo i ko je zaslužan, kažu na ruskoj državnoj televiziji, i posredništvo patrijarha Kirila ne zaboravljaju ni slučajno.

Zaslužan je Viktor Medvedčuk, kaže stalni ukrajinski gost ruske tok-šou emisije „Veče s Vladimirom Solovjovim“ Mihail Kovtun. Jeste, ali vi ste ga proglasili za neprijatelja i izdajnika, odmah Medvedčuka usvaja voditelj Vladimir Solovjov.

A onda su se oglasili i nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron pozivom da se razmena nastavi do poslednjeg zatvorenika, pa su tako i oni postali zaslužni.

Jao, koliko zaslužnih, dobro su se oni nesrećnici i izvukli. Pošto narod lepo kaže: mnogo babica, kilava razmena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com