Snaha preti da uzdrma Aldi

Braća Karl i Teo Albreht vodili su zajednički lanac diskont-trgovina Aldi kao više nego uzornu firmu, bez nepotrebnih javnih istupa i bez razmetanja bogatstvom. Neki bi rekli netransparentno. Tako je poslovala i pošto su je za života podelili na Aldi Sever i Aldi Jug.

abette

Babet Albreht, supruga Teovog u 58-godini preminulog sina Bertolda, sad je zapretila da opasno potrese severni deo (Aldi Nord) mirne i uspešne imperije.

Ona je tužila Sudu u Šleziji devera Tea Albrehta juniora da je zloupotrebio teški alkoholizam njenog supruga, koji je, po njenoj tvrdnji, poslovno nesposoban potpisao izmene u aktima Jakobus fondacije, a na štetu prava nje i njihovih petoro dece.

Firmom Aldi sever upravljaju tri fondacije: Lukas, Markus i Jakobus fondacija.

Prema pisanju nemačkog lista Bild am Zontag njenu tvrdnju nije potvrdio nijedan od menadžera u firmi. Oni tvrde da „poslovno nesposobnom čoveku“ brat Teo Albreht ne bi 2010. godine poverio mesto predsednika Upravnog odbora što je Bertold Albreht bio pred smrt, čiji uzrok je dosad bio tajnovit u skladu sa celokupnim dosadašnjim ponašanjem porodice.

Teo Albreht je na optužbe snahe odgovorio tvrdnjom da ona ne bira sredstva kako bi povećala svoj uticaj u firmi i da bi se njegov brat da vidi šta se dešava prevrnuo u grobu!

Medjutim, kad je u decembru 2012. objavljeno da je Bertold Albreht umro u novembru, magazin Špigl je pisao da je on malo pomagao oko američkog ogranka firme, ali da u njoj inače nije igrao neku ulogu. Više se bavio svojim hobijem – oldtajmerima i svojom decom, od kojih su najmladja rodjena 1990. godine kao četvorke!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com