Spoljna politika : Predsednik ne razume narod, razume li narod predsednika?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Tirane je, preko RTSa, poručio ljudima u našoj zemlji da neke njihove stavove ne razume. Glede rata u Ukrajini.

„Želim ljudima u našoj zemlji da kažem, da kada izražavaju neke stavove protiv Ukrajine, da ja moram da kažem da to ne razumem. Razumem ja naše odnose i prema Rusiji, sve ja to razumem odlično. Ne razumem negativan odnos prema Ukrajini, jer Ukrajina nikada ništa protiv Srbije nije uradila. I to želim da kažem svim ljudima i Ukrajina nije priznala ni nezavisno Kosovo. I naša su slovenska braća, kao što su nam braća i Rusi. I trudimo se da imamo dobre odnose „, rekao je Vučić, ali nije precizirao na koje tačno ljude i stavove misli.

Mediji bliski predsedniku su kao o njegovom velikom uspehu izvestili da u deklaraciji samita u Tirani nisu pomenute sankcije Rusiji, a izbačene su i tvrdnje o malignim uticaju Rusije na Balkanu.

„Ne možemo da prihvatimo to oko sankcija jer niti imam ovlašćenja, niti mogu, niti hoću da rušim politiku države Srbije i politiku koju je doneo Savet bezbednosti“, rekao je Vučić za RTS.

„Mi imamo i neke druge o čijem malignom uticaju možemo da govorimo. Imali smo izbore, pa smo videli kako je to izgledalo. Dakle, ako vama smeta Rusija, neću ja da kažem da nama neko drugi smeta, ali hoću da kažem da je bilo onih koji su imali takav uticaj u našoj zemlji, da to nisu bili Rusi. I onda su to sklonili, izbacili“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić za RTS.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com