Srbija će ubuduće pomen žrtvama Jasenovca davati u Donjoj Gradini

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je danas rekao da će na teritoriji Republike Srpske, u Donjoj Gradini, biti napravljen memorijalni centar posvećen žrtvama Jasenovca.

„Mi moramo da brinemo i radimo da nam niko nikad ne bi zabranio da odajemo počast jasenovačkim velikomučenicima i jasenovačkim žrtvama”, citiran je Vučić na sajtu Ministarstva odbrane, a povodom
današnje zabrane delegaciji Ministarstva odbrane i Vojske Srbije da udje u Republiku Hrvatsku i učestvuje u obeležavanju Dana jasenovačkih novomučenika.

„Zato ćemo na teritoriji Republike Srpske, u Donjoj Gradini, da napravimo nešto monumentalno, nešto što će da ostane iza nas”, rekao je Vučić i dodao da je već angažovana jedna od najboljih kompanija na svetu da predloži izgled tog memorijalnog centra.

Vučić je takodje rekao da su snimljena dva filma o Prvom svetskom ratu, a tako će biti snimljeni i prvi filmovi o Jasenovcu, posle 75 godina zabrane.

„Tako da neka oni rade svoj posao, time nas samo teraju da mi što brže i što bolje uradimo svoj posao”, rekao je Vučić.

Inače, odavanje pošte jasenovačkim žrtvama u Spomen području Jasenovac već nekoliko godina SUBNOR Hrvatske, kao i srpska i jevrejska zajednica u Hrvatskoj čine odvojeno od državnog vrha te zemlje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com