Šta bi za to dao Vučić!

U Hrvatskom saboru se nastavlja protivljenje krajnje desnih političkih opcija održavanju skupa Evropske narodne stranke u sali gde se održavaju sednice hrvatskog parlamenta. Taj će skup biti održan u drugoj polovini novembra.

Predstavnici političkih opcija Most i Hrast kao ključni razlog svog ogromnog nezadovoljstva odlukom da se skup drži u sali Hrvatskog sabora neprestano navode užasnu mogućnost da na njihovim mestima sede „četnik Vučić i fašista Tajani“ (Miro Bulj, Most).

Danas je predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković tim povodom iznerviran uzviknuo: „Šta bi Vučić dao da se taj kongres održava u Beogradu!“.

On se pohvalio da će tim povodom u Zagreb stići predstavnici 40 država medju kojima će biti i 10 premijera i dodao da je Srpska napredna stranka (SNS) pridruženi član Evropske narodne stranke.

Ranije je Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), članica Evropske narodne stranke, saopštila da su do sada dva nacionalna parlamenta bili domaćini skupu Evropske narodne stranke i da su prostorije parlamenata Danske i Finske korišćene besplatno.

Korišćenje sale Hrvatskog sabora, medjutim, Evropska narodna stranka će platiti 74.488 kuna.

Hrvatski premijer Andrej Plenković (HDZ) izjasnio je da su predstavnici Srbije na ovaj skup pozvani i da ih je pozvao predsednik Evropske narodne stranke Jozef Daul.

Pošto je bilo primedbi i na moguće učešće madjarskog premijera Viktora Orbana, koliko Plenković zna, Orban nije pozvan budući da je još na snazi suspenzija njegove stranke Fides.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com