Sta znači „America first ne znači samo Amerika“

Američki predsednik Donald Tramp rekao je učesnicima Svetskog ekonomskog foruma u Davosu ono što su nestrpljivo čekali da čuju. I napustio Davos.

Svi su svetski mediji u naslove stavili njegovu poruku „America first ne znači samo Amerika“, mada američki predsednik nije objasnio šta mu to tačno znači.

Kao što je i rekao on je u Davos došao da predstavlja Amerikance i to je i činio. Pozvao je da se investira u Ameriku i tamo otvaraju radna mesta je „uslovi nisu bili nikad bolji“. A Amerika se nada budućnosti u kojoj nijedno dete neće živeti u uslovima siromaštva i nasilja, a on je tu da pomogne da „svaki Amerikanac ima sigurno radno mesto, siguran dom i bolju budućnost za svoju decu“.

Nije pomenuo poimence Kinu, ali joj je poslao poruku. Tramp je, naime, rekao da postoje zemlje koje masovno kradu tudje ideje.

”SAD to više neće dozvoljavati”, rekao je Tramp.

Na svom Tviter nalogu je napisao: „Amerika najzad opet pobedjuje“.

Dan ranije je poruku na njegovu adresu poslala kineska novinska agencija Xinhua, takodje mu ne pominjući ime. U svom komentaru Xinhua prebacuje nekima da žive u „svetu gde svi igraju protiv svih, grade zidove i ostvaruju svoje ciljeve na račun drugih“. Medjutim, „čovečanstvu nema druge nego da zajednički oblikuje budućnost“, piše Xinhua.

„Oni koji nisu zatočenici borbe svih protiv svih, šire i pružaju ruke“, piše Xinhua a prenosi Noje ciriher cajtung.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com