Stav o Agrokoru nije pomogao Mostu

Birači na lokalu nisu bili impresionirani tvrdnjama Petrova i drugova da Vlada Andreja Plenkovića pokušajem spasavanja Agrokora u stvari spasava svoje tajkunske veze niti moralisanjem Mosta o ulozi ministra finansija Zdravka Marića u svemu tome.

Stranka metkovskog psihijatra Bože Petrova izgubila je gradić iz koga je lansirana u hrvatsku političku orbitu. Stipe Gabrić Jambo otvoreno najavljuje kako će im sa svoja dva osvojena mesta u gradskom veću Metkovića zapečatiti političku sudbinu i naplatiti se za onu pobedu koju je nad njim svojevremeno ostvario Petrov.

Most i HDZ imaju po sedam osvojenih mandata u gradskom veću Metkovića, a SDP jedan. Uz podršku Jamba, Metković bez sumnje dobija HDZ.

Mostova Katarina Ujdur s tankom prednošću pred HDZ-ovcem Daliborom Milanom ide u drugi krug izbora za gradonačelnika tog grada. Verovatno su prerani zaključci o njenom neumitnom porazu, ali i ako bi pobedila uz HDZ-većinu u veću ne bi mogla da vlada.

Mostu nisu velika uteha nezavisni kandidati Ante Pranić i Ivo Tomašović koje je Most podržavao a koji su pobedili u prvom krugu izbora za gradonačelnika rodnog mesta Tina Ujevića Vrgorca i Omiša.

Katastrofa u Metkoviću verovatno nije sasvim dovoljan razlog za tvrdnju da je Most pred iščezavanjem jer je ta stranka ušla u skupštine čak osam županija, dakle i u one u kojima nije bila, kao i u skupštine nekih velikih gradova u kojim nije bila, na primer Split i Osijek, ali je u Zagrebu ostala ispod cenzusa.

Mostovi kandidati Nikola Grmoja i Miro Bulj kao i nezavisni Tomislav Panenić ušli su u drugi krug izbora za župane Dubrovačke, Splitske i Vukovarske županije, što jeste uspeh, ali sem samog Mosta niko ne veruje da će biti krunisan konačnom pobedom. Svoj trojici su protivnici predstavnici HDZ-a sa ubedljivom prednošću.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com