Ministarstva skriveno obnavljaju vozni park

Kako je istražio portal Južne vesti, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja preko ustanova za socijalnu zaštitu obnavlja sopstveni vozni park luksuznim automobilima.

Da je to zaista i slučaj, portal Južne vesti se uverio prilikom posete resornog ministra Aleksandra Vulina Nišu – u taj grad je došao vozilom koje je zvanično kupio Centar za zaštitu odojčadi, dece i mladih iz Beograda a koje je potom „ustupljeno“ ministarstvu.

U ovom slučaju je reč o Škodi superb, sa zatamnjenim staklima.

Ministarstvo je pre dva meseca, upravo odgovarajući na upit portala Južne vesti, istaklo kako se u „sistem socijalne zaštite nije ulagalo decenijama te je, između ostalog, i većina vozila koje poseduju starija od 20 godina“, kao i da su kupljena nova vozila koja odgovaraju „veličini ustanove i broju korisnika usluga na evidenciji, zastarelosti voznog parka, veličini teritorije grada, broju naseljenih mesta i njihovoj razuđenosti, kao i drugim potrebama ustanove“. Iz toga se postavlja logično pitanje kakve su to potrebe Centra za zaštitu odojčadi, dece i mladih za koje je neophodno da se obavljaju luksuznim automobilom sa zatamnjenim staklima.

Inače ovo nije jedini slučaj u kojem je neka ustanova za socijalnu zaštitu kupila luksuzno vozilo koje je potom „ustupljeno“ ministarstvu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com