Stefanović: Zoran Babić će podneti ostavku na mesto direktora Koridora Srbija

Predsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke i član Predsedništva te stranke Nebojša Stefanović rekao je da će Zoran Babić, direktor Koridora Srbija, podneti ostavku na tu funkciju.

Automobil, u kome je bio Babić, izazvao je saobraćajnu nesreću na deonici autoputa Niš-Leskovac na izlaznoj naplatnoj rampi Doljevac. U nesreći je jedna osoba poginula, a pet ih je povredjeno uključujući i Zorana Babića.

„Uzimajući u obzir da je u toj saobraćajnoj nesreći došlo do smrtne posledice, čini mi se da je to logičan potez“, rekao je Stefanović gostujući na televiziji PINK.

„Ono što mogu da vam kažem je svakako da će sve biti dostupno javnosti i svaki detalj te istrage jer želimo da javnost ima potpuni uvid u sve što se dešavalo. Nesumnjivo da je i dosadašnji tok istrage pokazao da je vozilo Koridora X neprilagodjenom ogromnom brzinom ušlo u pojas naplatne rampe i udarilo dva vozila ispred’, rekao je Stefanović.

Saopštenjem se oglasilo i preduzeće Koridori Srbije.

To preduzeće tvrdi da nijedan automobil na raspolaganju Koridorima Srbije ne poseduje rotaciona svetla i blinkere, ali potvrdjuje da nije vlasnik automobila u kome se nalazio Babić.

„Povodom raznih spekulacija o tome da je automobil, u kojem se u trenutku nezgode nalazio direktor Koridora Srbije, u vlasništvu bugarske firme Trejs, koja je inače jedan izvodjača radova na Koridoru X, podsećamo javnost da je reč o uobičajenoj praksi u medjunarodnim ugovorima u celoj Evropi i svetu“, navodi se u saopštenju Koridora Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com