Stipe Mesić svedoči o Agrokoru

Danas će se pred Anketnim odborom Hrvatskog sabora, osnovanim da rasvetli ulogu političara u nastajanju afere Agrokor, pojaviti prvi hrvatski premijer (i poslednji jugoslovenski predsednik) Stipe Mesić.

Otac Ivice Todorića opravdao se zdravstvenim stanjem, a sam vlasnik Agrokora Ivica Todorić nije u Hrvatskoj. Tako da će pred Anketnim odborom svedočiti samo Mesić.

Za Ivicom Todorićem je Državno tužilaštvo Hrvatske raspisalo medjunarodnu poternicu. Hrvatski zvaničnici u TV istupima i dalje spekulišu da bi on pored Londona, mogao biti i u Beogradu. Todorić je, medjutim, na svom blogu objavio da spekulacijama nema mesta, da se on ne krije(?) i da je nadležnim hrvatskim organima poznata adresa na kojoj sad boravi.

Funkcioner Mosta Nikola Grmoja objavio je dokument sa datumom iz 1994. godine prema kome je o neregularnostima o dodeli kredita Agrokoru bio upoznat tadašnji državni tužilac Vladimir Šeks. Pa je zatražio da se i Šeks, medju najmoćnijim ljudima u Hrvatskoj toga doba, pozove da svedoči pred Anketnim odborom.

Opoziciona Socijaldemokratska partija Hrvatske podnela je Hrvatskom saboru predlog za smenu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića zbog najnovijih dogadjaja oko Agrokora – pre svega optužbe zbog privilegovanja američkih hedz fondova. Taj se predlog ne smatra ozbiljnim. Ali ima za cilj da Plenkovića prisili da se opravdava pred Saborom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com